• news-3

Warta

Numutkeun data ti iiMedia.com, penjualan pasar global panerapan rumah tangga utami di 2006 nyaéta 387 juta unit, sareng ngahontal 570 juta unit dugi ka taun 2019; numutkeun data ti Asosiasi Perkakas Listrik Rumah Tangga Cina, ti Januari dugi ka Séptémber 2019, pasar ritel sacara umum pikeun alat-alat dapur di Cina Volume na ngahontal 21,234 juta unit, paningkatan sataun 9,07%, sareng penjualan ritel ngahontal $ 20,9 milyar .

saf

Kalayan ningkat sacara bertahap standar hirup masarakat, paménta pikeun alat dapur ogé terus ningkat. Dina waktos anu sasarengan, kabersihan sareng kaindahan perumahan parabot dapur parantos janten paménta anu teu tiasa diémutan. Salaku salah sahiji bahan utama dina perumahan pakakas rumah tangga, palastik ngagaduhan tingkat résistansi cai, tapi tahan minyakna, tahan noda, sareng tahan corétan henteu goréng. Nalika dijantenkeun cangkang alat dapur, gampang pikeun nurut kana gajih, haseup sareng noda sanés nalika dianggo sapopoé, sareng cangkang plastik gampang digosok nalika prosés ngagosok, nyésakeun seueur tilas sareng mangaruhan penampilan panerapan.

Dumasar kana masalah ieu, digabungkeun sareng paménta pasar, SILIKE parantos ngembangkeun generasi anyar produk lilin silikon SILIMER 5235, anu dianggo pikeun méréskeun masalah umum pakakas dapur. SILIMER 5235 mangrupikeun gugus silikon anu dirobih panjang-silikon malam. Épéktipna ngagabungkeun karakteristik gugus fungsional anu ngandung gugus panjang sareng silikon. Éta ngagunakeun kamampuan pengayaan anu luhur tina lilin silikon kana permukaan plastik pikeun ngawangun lilin silikon. Lapisan pilem lilin silikon anu épéktip, sareng struktur lilin silikon ngagaduhan gugus alkil ranté panjang anu ngandung gugus fungsional, sahingga lilin silikon tiasa dilabuhkeun dina permukaan sareng pangaruh jangka panjang anu saé, sareng ngahontal réduksi énergi permukaan anu langkung saé , hidrofobik sareng oleofobik, résistansi goresan sareng épék sanés.

dsaf

Tés performa hidrofobik sareng oleofobik

Tés sudut kontak ogé tiasa ngagambarkeun kamampuan permukaan pikeun janten fobik kana zat cair sareng janten indikator penting pikeun ngadeteksi hidrofobik sareng oleofobik: langkung luhur sudut kontak cai atanapi minyak, langkung saé hidrofobik atanapi kinerja minyak. Sipat hidrofobik, oleofobik sareng sipat tahan noda tina bahan tiasa ditilik ku sudut kontak. Éta tiasa ditingali tina tés sudut kontak yén SILIMER 5235 ngagaduhan sipat hidrofopik sareng oleophobik anu hadé, sareng langkung seueur jumlahna ditambih, sipat hidrofobik sareng sipat oleophobik langkung saé tina bahan éta.

Ieu mangrupikeun diagram skéma tina perbandingan uji sudut hubungan cai anu dikonsionkeun:

PP

safjh

PP + 4% 5235

5235

PP + 8% 5235

5235sa

Data tés sudut kontak sapertos kieu:

conto

Sudut kontak minyak / °

Sudut kontak cai anu didéionisasi / °

PP

25.3

96.8

PP + 4% 5235

41.7

102.1

PP + 8% 5235

46.9

106.6

Tés résistansi noda

Bahan anti-fouling henteu hartosna yén moal aya noda anu nempel dina permukaan bahan tibatan ngirangan adhesion noda, sareng noda tiasa gampang diusap atanapi dibersihkeun ku operasi saderhana, sahingga bahanna ngagaduhan pangaruh résistansi noda anu langkung saé . Salajengna, urang bakal ngajelaskeun ngaliwatan sababaraha tés eksperimen.

Di laboratorium, kami nganggo spidol berbasis minyak kanggo nyerat dina bahan murni pikeun niron noda pikeun tés usap, sareng niténan résidu saatos ngusap. Ieu mangrupikeun pidéo tés.

Parabot dapur bakal sapatemon suhu luhur sareng kalembaban anu luhur nalika dianggo saleresna. Kituna, kami nguji sampelna ngalangkungan percobaan ℃ anu ngagolak 60 and sareng mendakan yén kinerja anti-fouling tina spidol anu ditulis dina papan sampel moal dikirangan saatos ngagolak. Pikeun ningkatkeun épék, ieu mangrupikeun gambar tés.

dsf

Catetan: Aya dua "田" anu ditulis dina unggal papan conto dina gambar. Kotak beureum nyaéta pangaruh anu diusap, sareng kotak héjo mangrupikeun pangaruh anu henteu dikusap. Éta tiasa ditingali yén spidol nyerat nyerat nalika jumlah tambahan 5235 ngahontal 8% Sapinuhna diusap bersih.

Salaku tambahan, di dapur, urang sering waé ngagaduhan seueur bumbu anu ngahubungi perkakas dapur, sareng adési bumbu ogé tiasa nunjukkeun performa anti nyiksa bahan éta. Di laboratorium, kami nganggo kécap ringan pikeun nalungtik panyebaranana dina permukaan sampel PP.

Dumasar kana ékspérimén di luhur, urang tiasa nyimpulkeun SILIMER 5235 ngagaduhan sipat hidrofobik, oleophobik sareng tahan noda anu hadé, ngabéréskeun permukaan bahan ku kagunaan anu langkung saé, sareng sacara efektif manjangkeun umur jasa pakakas dapur.


Waktos Post: Jul-05-2021